top of page

EFTERBEHANDLING

I vort firma  satser vi på en skånsom og miljørigtig afsyring.

Vi kan dog ikke give garanti for:

  • glas der går itu, 

  • finér der er slår fra

  • møbler der går op i limningen

  • træ der slår sig,

  • eller ormehuller og råd  som findes i træet, også under evt. spartel og maling.

  • en 100 % afsyring, hvis 1. malingslag er på vandbasis.

Hvad skal du gøre, når du får dine afsyrede ting hjem igen ?Døre, låger og til dels vinduer,  skal så vidt muligt sættes på plads og lukkes til - mens de tørrer færdig - ellers skal du være opmærksom på, at de ikke står eller ligger, så de bliver skæve, mens de tørrer.

 

Tørretiden afhænger meget af træets beskaffenhed og også af årstiden og rumtemperaturen, men vil typisk være ca. 1 uge (plus/minus nogle dage). 
Det bedste sted at tørre færdig er ved alm. stuetemperatur - ALDRIG   i fyrrum, da træet vil revne og sprække.

Du skal ligeledes være opmærksom på, at det afsyrede stadig kan give farve fra sig (så længe det er fugtigt) 
så pas på gulve og gulvtæpper, læg plastic (med nogle aviser ovenpå) for at beskytte mod fugt/farve.

Hvordan skal du efterbehandle ?

Når træet er så tørt, at man kan slibe det uden at slibestøv hænger fast i sandpapiret, sliber man emnet så overfladen er pæn og glat.

Men, hvis der er mørke skjolder ( rest caustic soda  der er blevet i træet, hvilket  kan skyldes træets 
beskaffenhed - "vækstbetingelser, alder osv.")  kan de skrubbes ud med en stiv børste og godt med vand. 

 

Derefter skal det have 32%  eddikesyre med en pensel - kun på de mørke partier - måske er det nødvendigt med flere gange.

Hvis der er hvide krystaller er det caustic soda som er tørret ud. De skal have 32%  eddikesyre med en pensel, så forsvinder de.

 

Afsyringen bevirker, at træet får fjernet sit naturlige "fedtstof" og der skal derfor tilføres noget nyt - dette gøres med sæbevand, olie eller voks.  Vi anbefaler, at der bruges  træsæbe eller sæbespåner.

Ved eventuel tilsmudsning kan man altid rengøre med grundrens og derefter give træsæbe/sæbespåner igen. Træsæbe kan købes i alle større supermarkeder.

Hvis du ønsker at male eller lakere det afsyrede, kan du  grunde med en træolie - ALDRIG bruge vandbaserede produkter som 1. påføringslag, da det ellers ikke vil kunne afsyres igen.

 

Hvis du skulle være i tvivl, eller have yderligere spørgsmål, står vi gerne til rådighed på tlf. 33 23 24 24, bedst hverdag 8-18.00, lørdag 8 - 14.00 eller på e-mail: afsyring@afsyring.dk.

bottom of page